Foreningen RETRO

RETRO er en selvstændig forening som blev grundlagt i 2004 i forbindelse med opstarten af Cafe Retro. Siden opstarten er det gået stærkt med udviklingen. Fra at være 30 unge idealistister og en cafe er vi i hele RETRO i dag ca. 350 idealistiske frivillige og 10 ansatte fordelt på 6 projekter.

Vores overskud går til foreningens egne udviklingsprojekter i Sierra Leone - et af verdens fattigste lande. Vi har gennem tiden givet over 2 millioner kr. væk til udviklingsarbejde.

 

Cafe Retro:

Cafe Retro er Foreningen Retros første projekt. Caféen åbnede i 2005 i Knabrostræde i indre København. Fra begyndelsen var det ambitionen at drive en cafe baseret på frivilligt arbejde, der kunne generere penge til udviklingsprojekter. Siden caféens start er den vokset stødt i omfang og betydning. Den tjener stadig flere og flere penge, og der er stadig flere og flere musikere og andre kunstnere der bruger caféen som kulturel platform.

 

RETRO Nørrebro:

RETRO Nørrebro og Cafe Retros nye lillesøster på Nørrebro. Da Cafe Retro viste sig at være en succes, besluttede vi os for at udvide med endnu en cafe. Retro Nørrebro havde officiel åbningsdag i efteråret 2010 på Jægersborggade. Jægersborggade er netop i disse år ved at forvandle sig til en charmerende, bohemisk shoppinggade med lokal stemning og global varesortiment. Vi vil gerne deltage i udviklingen af Jægerborggade og bidrage med en hyggeligt og laid back cafe. 

 

Spisehuset Rub&Stub:

Spisehuset Rub&Stub er Foreningen RETROs nyeste projekt i Danmark. Det er en restaurant med fokus på madspild, drevet af frivillige. Den første af sin art i Europa. Vi får doneret overskudsfødevarer fra producenter og forretninger. Det kan være skæve gulerødder, for små kartofler eller brød og fisk, der er tilbage, når forretningen lukker for i dag. Vi sammensætter menuen på baggrund af de donerede overskudsvarer og supplerer med fortinsvist økologiske indkøbte varer. Rub&Stub ligger i Huset KBH lige i hjertet af København og lige rundt om hjørnet fra vores Café Retro.